15. november 2011

pumpkin leftovers

Etter halloween satt jeg igjen med et svært gresskar som jeg ikke hadde lyst skulle gå til spille..

Og hva er da vel ikke bedre enn gresskar cupcakes fra hummingbird kakeboken?



nam, nam,nam..

Gresskar suppe ble det og:)

Her er oppskriften

  • 400 g strimlet kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin
  • ½ stk hakket purre
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 600 g gresskar i terninger
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts tørket timian
  • saften av ½ stk lime
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper



Slik gjør du

1. Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.

2. Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.

3. Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Tips:
Smak til suppen med 1 ts malt koriander, 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt kajennepepper eller noen dråper tabasco til en oppskrift på fire porsjoner.

Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.

3 kommentarer:

Unknown sa...

mmmmmm yes please! xx

Cupcakes og champagne sa...

De lagde jeg i fjor:) Cupcakesene altså :) Jeg fant vel ut at jeg ikke er helt overbevist over gresskar som en matvare enda.. hehe..

Tessi sa...

å? Synes de ble dødsgode jeg:) ! Men kanskje ikke gresskar smaker så veldig mye egentlig?? Kommer nok heller ikke til å begynne å kjøpe d sånn i d daglige sammen med annen fruktog grønt;)